Formule 1

Toto Wolff slaat terug naar Helmut Marko: "Erg zwak om te klagen na een slecht weekend, steek hand in eigen boezem..."

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 mei 2018 10:28 • Print artikel

Toto Wolff heeft Dr. Helmut Marko van repliek gediend omdat laatstgenoemde beweerde dat Mercedes een voorkeursbehandeling krijgt van Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1.

Toto Wolff

Sebastian Vettel suggereerde eerder al dat het nieuwe, dunnere bandenprofiel van Pirelli de oorzaak was van de problemen van Ferrari in Barcelona. “Je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen dat de banden lastiger worden als je 4 millimeter weghaalt. Op die manier konden andere teams het beter doen dan wij,” vertelde de viervoudig wereldkampioen aan Bild.

Dr. Helmut Marko van Red Bull was het hiermee eens: ”De banden werden op verzoek van Mercedes veranderd. Als je naast een F1-team ook autofabrikant bent kan dat blijkbaar. Wij maken echter energiedrankjes dus kunnen wij niet zoveel invloed uitoefenen als een autofabrikant,” zei Marko tegen Auto Bild.

Toto Wolff countert: “Het is niet de eerste keer dat de dokter spoken ziet. Er waren problemen met veel blaren op de banden tijdens de wintertests, ook bij Red Bull. Het profiel van de achterbanden leek op een vulkanisch landschap dus heeft Pirelli ze verbeterd. Het is slecht voor een bedrijf als Pirelli als er allemaal banden ploffen.”

Wolff sluit af met een venijnige uitspraak jegens Red Bull: “Ik vind het erg zwak als je een slecht weekend hebt en dan gaat klagen. Wij bij Mercedes kijken eerst naar ons zelf en steken de hand in eigen boezem als het niet goed gaat.”

Babe-box

Xtra

COLUMNS