Formule 1

Toto Wolff over Lewis Hamilton: "Ik denk niet dat hij Mercedes verlaat, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 18 maart 2023 21:00

Nu Mercedes nog geen vuist kan maken, laait de discussie weer op over een vertrek van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen heeft verklaard dat hij bij Mercedes wil blijven, maar teambaas Toto Wolff vertelde verslaggevers dat hij "niet zou mopperen" als de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen de behoefte zou voelen om in de toekomst ergens anders te kijken. Maar hij gelooft niet dat hij dat zal doen. De 38-jarige Hamilton heeft aan het einde van het F1-seizoen 2023 geen contract meer en heeft geen race gewonnen sinds zijn record in december 2021, terwijl Mercedes worstelde om hem een competitieve auto te leveren. Mercedes had de vierde snelste auto bij de seizoensopener in Bahrein, waarbij Hamilton verslaggevers vertelde dat hij dacht dat Red Bull een voorsprong van anderhalve seconde per ronde had.

Lewis_Hamilton_2021_Toto_Wolff

Mercedes niet verlaten
"Ik denk niet dat Lewis Mercedes zal verlaten", zei Wolff vrijdag tegen verslaggevers tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabi�. "Hij bevindt zich in de fase van zijn carri�re waarin we elkaar vertrouwen, we hebben een goede band met elkaar opgebouwd en we hebben geen reden om aan elkaar te twijfelen, ook al is dit een moeilijke periode. Het zal zo mooi zijn als we uit dit tranendal komen en terugkeren naar solide prestaties. Maar als hij als coureur nog een kampioenschap wil winnen, moet hij ervoor zorgen dat hij de juiste auto heeft. En als we niet kunnen aantonen dat we hem de komende jaren een dergelijke auto kunnen geven, dan moet hij overal zoeken naar de juiste auto. Ik denk niet dat hij het op dit moment doet, maar ik zal niet klagen als dat over een jaar of twee gebeurt�, voegde Wolff eraan toe.

Opnieuw een pijnlijk seizoen?
De Brit maakte zijn hele carri�re deel uit van de Mercedes-familie, waarbij de Duitse autofabrikant zich bij McLaren voegde om hem te steunen tijdens de junior series, en de Brit herhaalde donderdag dat hij geen plannen had om ergens anders heen te gaan. Hij won zes van zijn F1-titels met Mercedes, de andere in 2008 met McLaren met Mercedes-motoren. Het Duitse team won een ongekende acht constructeurstitels op rij tot vorig jaar toen Max Verstappen met de Red Bull zijn tweede coureurstitel pakte en hij Hamilton onttroonde.

Te laat?
Sindsdien hebben ze bij Mercedes erkend dat het concept van hun auto verkeerd is en moeten ze terug naar de tekentafel. "Op een bepaald moment in het jaar hopen we dat we het gat kunnen dichten, maar op dat moment zal het waarschijnlijk te laat zijn om te vechten voor een kampioenschap", zei Hamilton afgelopen donderdag, geciteerd door GrandPrix247. Eerder heeft hij verklaard dat hij van plan is bij Mercedes te blijven, het enige motormerk waarmee hij heeft gereden sinds zijn F1-debuut in 2007.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS