Formule 1

Toto Wolff over de discussie rond porpoising: "Dat wij allemaal als teamleiders en teams een verantwoordelijkheid hebben om...'

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juni 2022 18:50 • Print artikel

Afgelopen weekend kwamen de teambazen in Montreal bijeen om te praten over het effect van porpoising. Met name Mercedes-teambaas Toto Wolff wil veranderingen doorvoeren om de last op de coureurs van het stuiteren te verminderen. Red Bull en Ferrari zien niets in aanpassingen. Zij hebben het stuiteren van de auto’s wčl onder controle en domineren daardoor op dit moment de koningsklasse van de autosport. In Canada kwam het dan ook tot een behoorlijke aanvaring tussen Toto Wolff versus Mattia Binotto en Christian Horner. Volgens de Oostenrijker verliest het tweetal oog voor het grotere plaatje.

Toto Wolff

“Ik denk dat de politieke bewegingen die gaande zijn, geen rekening houden met wat de kern van het onderwerp is”, aldus Wolff tegen het Engelse Autosport. “De kern van dit onderwerp is dat de coureurs sinds het begin van dit seizoen klagen van pijn in de rug door met deze auto’s te rijden: rugpijn, wazig zicht, we hebben het over micro-hersenschuddingen. En de mensen die hun feedback geven zitten letterlijk in elk team.”

“Dit is gewoon iets wat we moeten aanpakken. Wat de oplossing ook is en wat er ook technisch geďmplementeerd kan worden om de juiste richting uit te gaan. We moeten ons ervan bewust zijn dat het niet gaat om het weghalen van een vleugel, die een voordeel is voor een team of een bijvoorbeeld een dubbele diffusor. Het is gewoon zo dat wij allemaal als teamleiders en teams een verantwoordelijkheid hebben, om dit niet licht op te vatten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS