Formule 1

Toto Wolff niet eens met Helmut Marko: "Onmogelijk in te schatten wie voor ligt en wie achter"

Uitgegeven door Bart • 14 maart 2019 10:50 • Print artikel

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft met zijn uitspraken over de krachtsverhoudingen in de Formule 1 kwaad bloed gezet bij Mercedes-teambaas Toto Wolff. Volgens Marko ligt Ferrari voor en staat Red Bull licht voor op Mercedes. Volgens Wolff is het nog allemaal niet te voorspellen. "Het is onmogelijk om in te schatten wie er twee tienden voor ligt en wie twee tienden achter ligt", zegt Wolff tegen persbureau APA. "Dat zou betekenen dat Marko weet met hoeveel brandstof iedereen gereden heeft en dat weten we niet."

Valtteri Bottas


Toch denkt Wolff ook dat Ferrari het beste uit de winter is gekomen. "Het ziet er naar uit dat Ferrari voor ligt. Daarachter zit er weinig verschil tussen Red Bull en Mercedes, maar zoals ik al zei, op zaterdag en zondag zullen we iets meer weten."

Op de laatste dag perste Mercedes er snelle rondetijden uit, maar dat is niet voldoende volgens Wolff. "Als je naar acht dagen testen kijkt, reden we op de laatste dag een snelle ronde, maar waren we in de race simulatie niet zo sterk."

"De Ferrari werkte vanaf dag 1 goed. Sebastian Vettel heeft al aangegeven dat de auto rijdt zoals hij dat wil. Onze auto is nog niet optimaal gebalanceerd. Op hoge snelheid hadden we last van onderstuur en ook in de laatste sector hadden we onderstuur bij lage snelheden. We willen de auto eerst volledig begrijpen en dan zien we het wel. We voelen ons dit jaar geen favoriet, maar we kunnen ook genieten van een jagende rol."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS