Formule 1

Toto Wolff: "Mercedes neemt een risico door McLaren van motoren te voorzien"

Uitgegeven door Bart • 9 oktober 2019 05:17 • Print artikel

Vanaf 2021 rijdt het team van McLaren weer met Mercedes-motoren. Zes jaar geleden verdween de Duitse motor uit de McLaren om plaats te maken voor eerst Honda en later Renault. In het verleden stuwde de Mercedes-motor het team uit Woking naar grote hoogten. Daarom denkt Mercedes-teambaas Toto Wolff dan ook dat het team een behoorlijk risico neemt.

Toto Wolff


"Vanaf 2021 verwachten we meer concurrentie", zegt Wolff tegen Motorsport. "We denken dat we om het gebied van de ontwikkeling van de motor nog wel wat kunnen leren. Zeker als we het aantal competitieve klanten uitbreiden. En we schatten McLaren hoog in. De stappen die Zak Brown en Andreas Seidl mogelijk hebben gemaakt, zien er veelbelovend uit. Maar de voordelen van de deal wegen voor ons op tegen de nadelen."

"We hebben gezien dat het een voordeel is om meer motoren op de baan te hebben", vervolgt Wolff. "Een nadeel kan zijn dat we iedereen op hetzelfde moment van dezelfde motor moeten voorzien. Aan de andere kant is het financieel aantrekkelijk. Er zijn veel pluspunten te bedenken, maar er bestaat een risico dat McLaren het erg goed blijft doen. Wellicht leggen ze de lat zelfs hoger voor ons, maar we zijn daar na zeven jaar in het hybride-tijdperk helemaal klaar voor."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS