Formule 1

Toto Wolff: 'Levensstijl van Lewis Hamilton de sleutel tot het succes'

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juli 2019 04:05 • Print artikel

Lewis Hamilton staat bekend om zijn jetset leven. Waar andere atleten daardoor minder presteren, laat de wereldkampioen Formule 1, ondanks zijn levensstijl altijd goede prestaties zien. Zijn Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat het leven buiten de autosport de coureur juist zo enorm goed maakt. "Het belangrijkste is dat we accepteren dat we allemaal verschillende individuen zijn", aldus Wolff tegenover BBC Sport.

Lewis Hamilton


"Lewis is iemand die het nodig heeft om achter andere ambities en interesses aan te gaan", zegt Wolff. "En in plaats van iemand in een box te stoppen en te zeggen 'dit is hoe een coureur moet leven, je moet op tijd zijn, je moet een jetlag voor de race voorkomen of neem geen muziek in de nacht op, als je een jetleg hebt, maar je moet proberen te slapen'. Ik heb me al vroeg gerealiseerd dat met het geven van vrijheid we in staat zijn om betere prestaties om de baan er uit te halen. Ik heb het gevoel dat hij het nodig heeft om zijn gedachten van het autoracen af te halen. Als hij in staat is om modeshows te doen, wat hem een goed gevoel geeft, of wat muziek opneemt, of wat te snowboarden, dan vergeet hij de sleur van het racen en komt hij sterker terug en met meer energie."

Volgens Wolff is Hamilton iemand die er het beste uit wil halen als hij rijdt, iets wat ook terugkomt bij het team en wat daardoor helpt om progressie te maken. "Lewis speelt daar een grote rol in", aldus de Oostenrijkse teambaas. ďHij stopt nooit om te pushen voor prestatievermogen en hij is er kritisch op zichzelf. Hij is de enige coureur die ik ooit gezien heb die in een debrief binnenkomt en zegt: 'Kijk niet naar mijn data, omdat mijn rijden niet goed genoeg was'. En dat van een vijfvoudig wereldkampioen. Dit is een oneindige jacht om morgen beter te zijn dan vandaag. Om helemaal eerlijk te zijn, is het de transparantie binnen de organisatie om over fouten en tekortkomingen te stappen. Dat komt voor een groot deel door het karakter van Lewis. En de mindset van het team."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS