Formule 1

Toto Wolff klaagt: "Te weinig eer voor Lewis Hamilton in Groot-BrittanniŽ"

Uitgegeven door Bart • 18 november 2019 11:02 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff voelt geen geweldige trots vanuit het Britse volk voor zesvoudig wereldkampioen F1 Lewis Hamilton. De Oostenrijk geeft aan het Britse systeem niet goed te kennen, maar vindt dat er te veel gepolariseerd wordt als het over Hamilton gaat. De status van rockster en flamboyante persoonlijkheid zouden daar volgens Wolff wel eens debet aan kunnen zijn.

Lewis Hamilton


"Ooit op een dag, als Lewis gestopt is, zullen de Britten beseffen wat hij gepresteerd heeft", zegt Wolff in The Telegraph. "Dat zien ze in wat voor superster hij is."

Wolff vergelijkt de situatie met skiŽr Marcel Hirscher die in Oostenrijk wel de eer krijgt die hij verdient. "Hij is de meest succesvolle skiŽr en de Oostenrijkers zijn daar enorm trots op. Ik voel dat niet in Groot-BrittanniŽ voor Lewis. Hij wordt te weinig geŽerd. Je kunt iemand niet beoordelen op basis van een foto in een tijdschrift. De persoon Hamilton die ik ken, is een fantastische persoonlijkheid. Als mensen hem ontmoeten, en zeker de sceptische personen, zullen ze hun mening bijstellen."

"Jaren geleden zat ik in een cafť in Wenen en kwam er een Hollywood-ster binnen. Er waren geen tafels vrij en zijn manager zei: 'Ken je hem niet? Dit is een acteur, een enorme ster'. De eigenaar antwoordde met: 'we zijn allemaal supersterren op onze eigen manier'. En daarna heeft hij ze eruit gezet."

"Ik heb veel respect voor mensen die achter de schermen hard werken. Ik respecteer ze hoe ze zijn. Hun gedrag en normen en waarden. Als je kijkt hoe voetbaltrainers met hun sterren omgaan, zie ik hele authentieke relaties. Ik denk niet dat het Jurgen Klopp is uitmaakt hoeveel volgens een voetballer op Instagram heeft. Hij denkt aan de persoon en de mens. Dat is waarom mijn relatie met Lewis nooit verstoord is door de rockster-factor."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS