Formule 1

Toto Wolff is razend na vraag over 'schade-beperking': "Het resultaat is een en al sh*t!"

Uitgegeven door Johann Petermann • 11 juni 2018 10:29 • Print artikel

Er kan rustig gesteld worden dat teambaas van Mercedes, Toto Wolff, niet al te blij was na afloop van de Grand Prix van Canada. Sebastian Vettel en Ferrari domineerden de race van begin tot eind en de Duitser heeft hierdoor in de WK stand Lewis Hamilton ingehaald.

Toto Wolff

Dat de Zilverpijlen het in Monaco niet al te goed deden was nog enigszins verwacht maar ze hoopten bij de Duitse renstal in Montreal weer goed terug te komen. Het Circuit de Jacques Villeneuve is namelijk altijd een echte Mercedes-baan bij uitstek en in het bijzonder voor Lewis Hamilton aangezien de Brit hier al zes maal eerder won.

Hoewel Mercedes nog altijd bovenaan staat in de constructeurs stand, was Toto Wolff razend toen ORF hem de vraag stelde of ze de schade hebben kunnen beperken. "Helemaal niet, het resultaat is een en al shit. Zo moet ik het omschrijven want normaal is het een hele goede baan voor ons. We hebben al vanaf het begin van het weekend foutjes gemaakt. Het enige gevoel dat ik nu heb is dat we wakker moeten worden. We hadden op deze baan de maximale punten moeten binnenhalen en er zou geen sprake moeten zijn van 'de schade beperken'," aldus Wolff.

Niki Lauda prees de comeback van Ferrari en was vol lof over de SF71H: "Het hele pakket van Ferrari is ongelofelijk. De auto is fantastisch en de motor ging als een tierelier, zelfs toen ze brandstof moesten besparen. Ik denk dus dat we hard aan de bak moeten vanaf nu" Gelukkig voor Mercedes staat er een motor update gepland voor de volgende race in Frankrijk.

20 Euro korting op kaarten voor de Grand Prix van Duitsland? Profiteer vandaag nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS