Formule 1

Toto Wolff hoopt op typisch Engels weer: "Hopelijk kunnen we ons probleem oplossen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2019 18:41 • Print artikel

In Oostenrijk kwamen de tekortkomingen van de Mercedes van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas aan het licht. De auto kon zich niet meten met de Red Bull van Max Verstappen en de Ferrari’s. De reden blijkt dat de radiatoren van de Zilverenpijlen te klein zijn. Het is dan ook niet voor niets dat Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt op typisch Engels weer.

Silverstone Hamilton


"Ik hoop op typisch Engels weer in Silverstone, zodat we wat tijd kunnen pakken om ons probleem op te lossen", zegt de Oostenrijker tegenover Inside Racing. "Er is geen alternatief om ons probleem op te lossen voor de komende hete races in Hockenheim en Boedapest."

Vorig jaar ging Sebastian Vettel in de Ferrari het gevecht aan. De verwachting is dat dat dit jaar weer gebeurd op het oude vliegveld. Wolff ziet echter geen probleem in het wapen van de Scuderia van vorig jaar, de snelheid op het rechte stuk, hij verwacht dat ze dat kunnen opvangen. "Het vermogen is niet zo zeer het onderscheidend vermogen in de snelle bochten, dus moet Silverstone meer bij ons passen", zegt de teambaas daarover. "Misschien niet zo als in Paul Ricard, maar beter dan Oostenrijk."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS