Formule 1

Toto Wolff geeft een flinke hint over toekomst van Mercedes, Lewis Hamilton en George Russell

Uitgegeven door Peter Vader • 11 februari 2021 10:55

Toto Wolff heeft een flinke hint gegeven over de plannen van Mercedes voor het einde van het komende seizoen. Mercedes is naar verluidt geïnteresseerd in het contracteren van George Russell aan het einde van het seizoen, mocht Lewis Hamilton besluiten aan het einde van zijn contract te vertrekken bij Mercedes. Toto Wolff heeft al een grote hint gegeven over de plannen van de Silver Arrows. Hamilton zette afgelopen maandag, na lang onderhandelen, eindelijk een handtekening onder een nieuw contract. De zevenvoudig coureurskampioen gaat dit jaar voor zijn achtste titel, in wat wel eens zijn laatste jaar in de Formule 1 zou kunnen worden.

Lewis_Hamilton_2021_Toto_Wolff
Lewis Hamilton en Toto Wolff, ook weer een duo in 2021!

Verrassende zet
Hamilton werd eind vorig jaar een vrij man en leek voorbestemd om onmiddellijk te verlengen, omdat het niet in de lijn van de verwachting lag dat hij naar een ander team zou vertrekken. Maar toen hij zijn nieuwe contract met Mercedes tekende, deed hij toch een verrassende zet. Hij tekende voor slechts één extra jaar, waardoor de deur openblijft voor een mogelijke exit aan het einde van het komende seizoen.

Russell maakte indruk
Als Hamilton vertrekt, lijkt het waarschijnlijk dat Mercedes zal opteren voor Williams-coureur George Russell. De jonge Engelsman reed voor Mercedes tijdens de Grand Prix van Bahrein en dat zag er indrukwekkend uit. Hij was op weg naar een verbazingwekkende overwinning, nadat hij in de auto van Hamilton was gestapt. De Brit reed aan de leiding tot de 64e ronde, toen hij een lekke band kreeg en gedwongen werd zich terug te laten vallen in het veld. Maar ondanks het feit dat hij de race niet beëindigde, maakte hij indruk op de Mercedes-chefs en lijkt hij voorbestemd om in de toekomst voor het team te rijden.

George_Russell_F1_Mercedes
George Russell, definitief bij Mercedes in 2022?

Oudste line-up op de grid
In een officiële teamverklaring nadat Mercedes het nieuwe contract van Hamilton had aangekondigd, deed teambaas Wolff een grote hint over het binnenhalen van Russell voor Mercedes. Hij zei namelijk: "De jonge coureurs zijn de toekomst en daarom moeten we nadenken over hoe we ons willen inrichten voor de jaren daarna." Die quote is belangrijk omdat Mercedes momenteel de oudste coureurs line-up op de hele grid heeft. Hamilton, 36, en Valtteri Bottas, die halverwege het seizoen 32 is, naderen beiden geleidelijk aan het einde van hun carrière. En de opmerkingen van Wolff suggereren dat Mercedes aan het einde van het seizoen zal proberen de 22-jarige Williams-coureur binnen te halen.

Drie coureurs voor twee plekken
Russell wordt op hetzelfde moment als Hamilton een vrij man, en ook Bottas heeft dan geen contract meer. Om die reden heeft Mercedes mogelijk drie coureurs in het vizier met twee open plekken in het team, aldus een bericht van express.co.uk. Het lijkt er sterk op dat Wolff en de rest van het Mercedes-team plannen maken voor de toekomst, ondanks het feit dat Hamilton en Bottas beiden gebonden zijn aan contracten voor het komende seizoen 2021. Misschien eindelijk ook een serieuze kans voor Max Verstappen?



Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS