Formule 1

Toto Wolff bij presentatie W12: "Het is natuurlijk om bij succes achterover te leunen"

Uitgegeven door Bart • 2 maart 2021 12:35 • Print artikel

Mercedes presenteerde dinsdag de nieuwe bolide voor het Formule 1-seizoen 2021. In de W12 moeten Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor de achtste constructeurstitel op rij zorgen. Volgens teambaas Toto Wolff is dat een stuk lastiger dan iedereen denkt. De Oostenrijker waakt dan ook voor nonchalance en zet zijn team continu op scherp om optimaal te blijven presteren.

Mercedes Toto Wolff


"Ieder jaar resetten we onze focus en stellen we nieuwe doelen", aldus Wolff bij de presentatie. "Dat klinkt misschien simpel, maar het is ongelofelijk moeilijk. Het is waarschijnlijk ook de reden dat geen enkel sportteam zeven jaar achter elkaar titels binnenhaalt. Er kunnen veel dingen gebeuren en het is heel natuurlijk om te wennen aan succes en dan achterover te leunen. Dat vecht je minder hard dan je zou kunnen."

"Maar dit team heeft dat nog nooit laten zien", zo verzekert Wolff, en de zeven dubbele titels leveren het bewijs daarvoor. "Ik zie nog altijd hetzelfde vuur, de honger en de passie als toen ik in 2013 voor het eerst binnenkwam. Ieder seizoen kent nieuwe uitdagingen en nieuwe doelen om te bereiken. 2021 brengt nieuwe reglementen die een invloed op onze competitiviteit kunnen hebben. Daarnaast hebben we het budgetplafond en het werk dat we al moeten verzetten voor 2022. Dat zijn de uitdagingen die voor ons liggen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS