Formule 1

Toto Wolff begrijpt emotionele reactie van Jos Verstappen, maar: "Vanuit dat perspectief..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juli 2021 15:20 • Print artikel

Toto Wolff begrijpt de emotionele reactie van Jos Verstappen na de Grand Prix van Engeland. Tijdens de eerste ronde reed Lewis Hamilton Red Bull F1-coureur Max Verstappen van de baan. De Nederlander klapte met 51G in de muur. Jos Verstappen irriteerde zich vooral aan de wijze waarop de overwinning door het F1-team uit Brackley werd gevierd, terwijl zijn zoon nog in het ziekenhuis lag. Volgens de voormalig coureur hoeft Wolff hem dan ook voorlopig niet te bellen zei Jos. Wolff snapt Jos.

Formule 1 Max Verstappen

“Het duel is gewoon hoog competitief”, aldus de Oostenrijker tegen het Duitse RTL. “Dus vanuit dat perspectief is het te begrijpen. De competitie met Red Bull en ons was al hard.”

Toch blijft de Mercedes-teambaas achter Hamilton staan. “Een coureur moet zich nooit terugtrekken op de baan, als het op racen aankomt", aldus Wolff. “Dat betekent dat je in staat moet zijn om je lijn te houden of je voordeel en dat betekent dat je soms je ellebogen moet uitsteken.”

Toch geeft de teambaas toe dat de uitkomst vervelend was, maar zegt dat beide coureurs geen kinderen zijn. “De aanvaring op zich kan natuurlijk opgedeeld worden in 1.000 individuele beelden en je kunt je mening op basis daarvan vormen”, aldus de Oostenrijker. “Maar er zijn gewoon net zoveel tegen-argumenten. Vooral dat Lewis meer dan halverwege voorbij Max was en Max stuurde simpelweg in naar de apex.”

Volgens Wolff kun je dus niet zomaar iemand even de schuld geven. Wat betreft de boosheid van Verstappen en Red Bull, is er volgens Wolff begrip. “Natuurlijk lopen de emoties op”, zegt de Mercedes-teambaas. “Ik denk dat wij dat van onze kant hadden, we zouden er op dezelfde manier naar kijken. Maar dat zouden we niet zo snel gedaan hebben met persoonlijke beschuldigingen.”

Volgens Wolff hadden ze al gehoord dat het redelijk goed ging met Verstappen en dat dat het vieren van de overwinning dus niet in de weg stond. “Dat is waarom onze reactie daarop was aangepast”, aldus Wolff. “Natuurlijk accepteren we dat iedereen een andere mening heeft. Een ander perspectief wat wij communiceren op onze manier.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS