Formule 1

Toto Wolf snapt het Britse systeem niet! "Ik begrijp niet waarom, omdat ik weet dat als Lewis stopt..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2020 11:40 • Print artikel

Lewis Hamilton is een van de meest succesvolle F1-piloten aller tijden. Ondanks dat is Hamilton in het Verenigd Koninkrijk nog niet geridderd en was hij ook niet toegevoegd aan de erelijst van 2019. Voor teambaas bij Mercedes, Toto Wolff is het lastig te begrijpen waarom de wereldkampioen in zijn thuisland niet geëerd wordt.

Lewis Hamilton F1 World Champion

“Het is voor mij als Oostenrijker lastig om het Britse systeem van geëerd worden te begrijpen”, zegt Wolff in The Telegraph. “Het voelt alsof er veel polarisatie rondom Lewis is, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Ik begrijp niet waarom dat is, omdat ik weet dat als Lewis op een dag stopt met racen, mensen zijn succes gaan erkennen en zijn status als superster.”

Vervolgens maakt de teambaas de vergelijking met zijn landgenoot Marcel Hirscher, waarop de mensen in Oostenrijk, volgens hem, trots zijn. “Ik heb dat gevoel bij Lewis en het VK niet”, aldus Wolff. “Ik denk dat als mensen, zelfs de meest sceptische, hem leren kennen, ze hun standpunt veranderen.”

Ondanks dat Hamilton een wat exorbitante levensstijl naleeft, heeft de Mercedes-manager daar geen problemen mee. “Ik kijk naar mensen achter het imago”, verduidelijkt de Oostenrijker.

“Wanneer je interactie hebt met mensen, maakt het me niet uit wie ze zijn. Ik respecteer hoe ze zijn. Hoe ze met bepaalde dingen omgaan, wat hun normen en waarden zijn. Dat is waarom mijn relatie met Lewis nooit in problemen is door zijn rockstar imago.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS