Formule 1

Totaal oneens met Jacques Villeneuve: "Ik luister niet naar de mening van die... persoon.."

Uitgegeven door Bart • 6 september 2019 18:20 • Print artikel

Jacques Villeneuve haalde zich veel kritiek op de hals met opmerkingen over het fatale ongeluk op Spa-Francorchamps van Anthoine Hubert vorige week. Volgens de Canadees zitten de jonge coureurs te veel in de simulator en denken ze eenmaal in de auto nog steeds hetzelfde rijgedrag te kunnen voorkomen. Als gewoonlijk is Lewis Hamilton het niet met Villeneuve eens.

Anthoine Hubert


"In plaats van jonge coureurs te laten testen, zitten ze nu de hele week in de simulator", zei Villeneuve tegen Motorsport. "Als ze op de baan komen, rijden ze nog steeds alsof ze in de simulator zitten. Het is niet meer dezelfde stress als vroeger en zorgt niet voor dezelfde adrenaline. Het gevoel voor gevaar en de enorme risico's worden niet meer op waarde geschat."

De reactie van Hamilton was geniaal. "Ik ben het niet eens met de mening van dat persoon en ik denk niemand. Persoonlijk luister ik niet naar de uitspraken van dat persoon. Ik vind niet dat jonge coureurs te lang in de simulator zitten, ze zijn ook actief op het circuit. Als je naar kinderen kijkt die skiŽn, dan hebben ze van jongs af aan geen angst en dat geldt ook voor coureurs. Leeftijd maakt dan niet uit. Als je ouder wordt, neemt de angst toe, maar de simulator maakt je niet meer of minder angstig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS