Formule 1

Toro Rosso welwillend om Red Bulls proefkonijn te zijn in 2019: ‘Als het ervoor zorgt dat ze winnen’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 december 2018 07:44 • Print artikel

Toro Rosso-teambaas Franz Tost heeft laten weten dat hij vrede zou hebben met het feit dat Toro Rosso een proefkonijn van Red Bull Racing zou zijn. De kans is dus ook groot dat Toro Rosso volgend seizoen veelvoudig haar motoren zal verwisselen als Honda met nieuwe upgrades komt.

Toro Rosso

Als je Danill Kvyat of Alexander Albon heet, dan is dit niet het beste nieuws om te horen, maar Tost vindt deze rol prima. De helft van het geld dat Toro Rosso ontvangt komt van Red Bull en de Italiaanse renstal is sinds het begin van haar bestaan al het kleine zusje geweest van het meer succesvolle Oostenrijkse team.

Tost liet aan Motorsport-total zijn mening over de situatie weten: “We hebben geen interne discussie nodig om dit te bespreken. Als Red Bull ons als proefkonijn nodig heeft, zodat zij het kampioenschap kan winnen, dan vind ik dat best.” Daarnaast is Tost van mening dat het werk dat Toro Rosso doet voor Red Bull ook hen voordelen geeft. “We zijn blij met deze rol, want ook wij plukken er de vruchten van. Niet alleen qua motorvermogen, maar wij krijgen dezelfde achterkant van de wagen als Red Bull, wat enorm is ons voordeel kan werken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS