Formule 1

Toptalent van Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team wordt klaargestoomd: "Er is veel werk te doen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 oktober 2022 13:03

PREMA Racing laat de Italiaanse en Duitse Formule 4-kampioen Andrea Kimi Antonelli doorgroeien en het talent stapt in 2023 over naar het Formula Regional European Championship by Alpine. De 16-jarige Italiaan komt na een uitstekend seizoen waarin hij twee van de hoogst genoteerde F4-kampioenschappen op zijn naam schreef. Nadat hij de door de ADAC gepromote F4-serie had gewonnen, ondanks het missen van één evenement, zorgde Antonelli voor een dubbele overwinning in het Italiaanse kampioenschap, met een recordaantal overwinningen voor de serie.

Andrea Kimi Antonelli

In 2021 maakte Antonelli vanuit de kartsport zijn debuut in de single-seaters bij PREMA, waar hij in drie races meerdere podiumplaatsen behaalde. De Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team Junior-coureur kwam uit een uiterst succesvolle kartcarrière en werd al snel een van de meest briljante vooruitzichten toebedacht in de eenzitterracerij.

Voor 2023 stapt hij over naar een van de meest competitieve series in de huidige autosport, waarmee hij een belangrijke stap in zijn carrière zet en het werk voortzet dat vorig jaar bij PREMA Racing is begonnen.

Antonelli zal zich op het circuit en thuis grondig voorbereiden op de veeleisende komende uitdaging.

"We waren erg onder de indruk van hoe Kimi zich aanpaste aan de eenzitters en van zijn resultaten in zijn eerste volledige Formule 4-seizoen, dus we kijken uiteraard uit naar zijn toekomstige ontwikkeling", zei Rene Rosin van Prema Racing. "De stap naar de Formule Regional is echter niet gemakkelijk en dat hebben we de afgelopen jaren kunnen zien. We vinden dat we de verwachtingen niet te hoog moeten opschroeven, zodat Kimi soepel en zonder al te veel druk kan werken. Ik ben ervan overtuigd dat hij met onze hulp en met de steun van het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team snel een kanshebber zal zijn."

"Ik ben blij dat ik de overstap naar deze nieuwe serie kan maken", liet Andrea Kimi Antonelli optekenen. "De ervaring in het Formula Regional European Championship by Alpine zal een compleet nieuwe zijn met een auto die ik vanaf nul moet leren, maar ik kan niet wachten om te beginnen. Er is veel werk te doen om me voor te bereiden op volgend jaar en in topvorm op de grid te verschijnen, en ik zal mijn best doen om die taak aan te kunnen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS