Formule 1

Top 5 GP's van Brazilië: #3 Vettel pakt op wonderlijke manier de wereldtitel in de F1 (2012)

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 november 2018 16:58

Aankomend weekend staat de F1 Grand Prix van Brazilië op het programma. Het circuit van Interlagos heeft een behoorlijk aantal klassiekers opgeleverd: Van nagelbijtende seizoensfinales tot GP-races met bizarre winnaars. Een van die nagelbijtende seizoensfinales was er in 2012, toen de strijd om de titel tussen Fernando Alonso en Sebastian Vettel ging.

Na de start leek de strijd om de titel al snel over te zijn. Vettel had een slechte start, kwam in het gedrang en spinde na contact met Bruno Senna. De sidepod was beschadigd en de vraag was of Vettel de race wel kon voortzetten. Hij kreeg goed nieuws.

Vooraan gebeurde er ook iets opmerkelijks: Nico Hülkenberg reed aan kop en was de snelste op de baan. Een safety car gooide echter roet in het eten. Na de herstart ging het al snel fout. Hamilton viel de Duitser aan en Hülkenberg maakte een fout, waarna beiden elkaar raakten. Voor Hamilton was de race over en Hülkenberg viel na een straf en een extra pitstop door de schade terug naar P5.

Vettel was ondertussen snel naar voren gekomen en reed richting P6. Dat bleek uiteindelijk voldoende te zijn, omdat Alonso achter Jenson Button op P2 eindigde. Vettel was kampioen met een verschil van drie punten.

Bekijk hieronder de hoogtepunten van de seizoensfinale van 2012:



Check ook de GP van Brazilië van 2003 met GianCarlo Fisichella, Jos Verstappen en alle crashes!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS