Formule 1

Top 5 GP's van BraziliŽ: #1 Hamilton wordt kampioen na de laatste bocht van de laatste race (2008)

Uitgegeven door Stefan Kerk • 5 november 2018 19:53 • Print artikel

Aankomend weekend staat de Grand Prix van BraziliŽ op het programma. Het circuit van Interlagos heeft een behoorlijk aantal klassiekers opgeleverd: Van nagelbijtende seizoensfinales tot races met bizarre winnaars. De titelstrijd in 2008 is waarschijnlijk de spannendste die we ooit gezien hebben.

Lewis Hamilton F1 2008

IS THAT GLOCK? Waarschijnlijk de meest befaamde regel die ooit is uitgesproken tijdens een F1-race. Het Formule 1-seizoen in 2008 kende de meest dramatische titelbeslisser aller tijden. Felipe Massa en Lewis Hamilton konden allebei nog wereldkampioen worden. Hamilton had een voorsprong, maar kende een moeilijk race in BraziliŽ.

Als Massa zou winnen, dan moest Hamilton minstens vijfde worden om de titel te pakken. De Brit reed lange tijd op P4, maar ging aan het einde van de race naar binnen voor regenbanden, aangezien de baan natter en natter begon te worden.

Iemand die dat niet deed was Timo Glock, die daarmee de vierde plaats overnam van de Brit. Tot overmaat van ramp ging Sebastian Vettel daarna voorbij aan Hamilton, waardoor Massa virtueel kampioen was. Wat daarna gebeurde, is historisch en zorgt ervoor dat de race in 2008 de beste race aller tijden in BraziliŽ is.

Bekijk hieronder de beelden van de laatste rondes:
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS