Formule 1

Toekomst Honda in de F1 onzeker! Helmut Marko: "Als het niet goedkoper wordt, blijft er bijna niemand over"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 oktober 2019 10:28 • Print artikel

Honda is er, volgens Dr. Helmut Marko, nog niet aan toe om zich te committeren aan een verblijf na 2020 in de Formule 1. De Red Bull-consultant geeft daarnaast toe dat Honda nog steeds werk te verrichten heeft om met Max Verstappen en Alex Albon dichterbij Ferrari en Mercedes te komen, ondanks dat tijdens de Japanse Grand Prix door ExxonMobil een nieuwe brandstof werd geïntroduceerd voor de motor.

Max Verstappen Suzuka

“Het was duidelijk dat we in de kwalificatie nog achterliggen, vooral op Ferrari”, legt de Oostenrijker aan Auto, Motor und Sport uit. “We verloren op de rechte stukken achttiende op hen, maar in de race waren we ongeveer gelijk aan Mercedes.”

Wat betreft de toekomst van Honda in de Formule 1 zegt Marko dat deze nog onduidelijk is. “Ze wachten tot de nieuwe regels op tafel liggen”, aldus de Red Bull-consultant. “Daarna gaan ze een analyse maken en een besluit nemen.”

Een belangrijk onderdeel van de analyse gaat het kostenaspect zijn, zo geeft Marko toe. “Als het niet goedkoper wordt, blijft er bijna niemand over”, aldus de Oostenrijker, die toegeeft dat het bevriezen van het motorenreglement nog te vroeg is. “Het bevriezen werkt alleen als iedereen op hetzelfde niveau zit”, geeft de consultant aan. “Op het moment rijdt Ferrari van iedereen weg in de kwalificatie, waaronder Mercedes.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS