Formule 1

Tifosi niet welkom bij de F1-Grand Prix op Imola: "De overheid heeft de fans op het laatste moment verbannen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 oktober 2020 21:12 • Print artikel

Slecht nieuws voor de Italiaanse Formule 1-fans. Tijdens de Grand Prix Emilia Romagna, die dit weekend op Imola wordt gehouden, zijn de Tifosi niet welkom. In eerste instantie was er toestemming om 13.000 bezoekers toe te laten op het circuit, waar de koningsklasse van de autosport na veertien jaar terugkeert. Er is nog een poging gedaan door de gouverneur van de regio Emilia Romagna, Stefano Bonaccini, om het aantal fans terug te brengen naar 6.500, maar dat werd geweigerd.

imola_circuit_italie

“De overheid heeft de fans verbannen en daar zijn wij erg teleurgesteld in”, laat de directeur van Imola, Uberto Selvatico, aan het Amerikaanse Motorsport weten. “Het spijt ons voor het ongemak dat we tegemoetzien door deze beslissing. De gouverneur van Emilia Romagna sprak vandaag met de Minister voor Gezondheidszorg, maar ze weigerden afstand te doen van het decreet.”

“Het is niet makkelijk om aan de fans uit te leggen dat de overheid op zo’n korte termijn hun mening heeft veranderd, omdat het een week geleden aan ons als organisatie nog was toegestaan om fans toe te laten. Dus gingen we verder met de organisatie en alle dingen die we aan het voorbereiden waren. We hebben veel geld besteed om klaar te zijn voor deze kans.”

“Het is laat, met slechts vier dagen tot aan het evenement, dus is het erg kort dag om de mensen te vertellen dat we hun aanwezigheid moeten annuleren. Nu moeten we de toeschouwers uitleggen dat er geen twijfel is dat we de tickets terugbetalen. We kunnen zeker wat problemen tegemoetzien, van mensen die toch toegang willen. Ze kochten een ticket en begrijpen niet waarom ze nu uitgesloten worden.”

In Bahrein moet nog worden bevestigd of fans toegestaan gaan worden, de autoriteiten in Turkije en Abu Dhabi hebben al bevestigd dat de fans naar alle waarschijnlijkheid geen toegang hebben. Dat betekent dat de Grand Prix van Portugal zomaar de laatste race is waar bezoekers dit jaar toegang hebben gehad tot de Formule 1.

Youtube RaceXpress


Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS