Formule 1

Terwijl het Honda voor de wind gaat, ploetert Renault verder... gemengde gevoelens voor Cyril Abiteboul: "Nodige problemen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2019 08:04 • Print artikel

Terwijl het Max Verstappen met de Honda Power Unit in de Grand Prix van Australië voor de wind ging, liep het bij Verstappens motorleverancier van vorig seizoen; Renault niet volledig naar wens. Buiten de motorproblemen van Carlos Sainz bij mcLaren liep het in het Renault F1-team ook niet van een leien dankje. Cyril Abiteboul teambaas van het Renault-team was niet helemaal tevreden over het verloop van het weekend. De punten van Nico Hülkenberg stelden de Fransman erg tevreden. Maar de problemen tijdens de kwalificatie plus de uitvalbeurt van Daniel Ricciardo zorgden ook voor wat negatieve emoties bij de teambaas.

Formule 1 2019 Nico Hulkenberg


“De kwalificatie ging niet zoals we hadden verwacht”, blikte Cyril Abiteboul terug op het GP-weekend. “We hadden de nodige problemen en dat had invloed op onze startpositie. Daardoor was Daniels eerste race ook meteen een beetje lastig. We probeerden posities goed te maken na de start, maar we moesten uiteindelijk de auto door schade aan de kant zetten.”

“Nico lukte het wel om de situatie te verbeteren en hij had dan ook een erg sterke race”, vervolgde Abiteboul. “Hij was goed en slim bezig en wist als zevende te eindigen. Er zit veel meer in de auto dan we hebben laten zien. Het is dan ook belangrijk dat we het bij de volgende race beter voor elkaar hebben en dan vooral ook tijdens de kwalificatie. We hopen op een beter weekend en we blijven werken en de auto verbeteren.” /Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS