Formule 1

Terug in de tijd: Lewis Hamilton bezoekt voor het eerst de Mercedes F1-fabriek

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 januari 2023 20:00 • Print artikel

Ieder weldenkend mensen versleet Lewis Hamilton voor gek toen hij tijdens het Italiaanse Grand Prix-weekend in 2012 aankondigde voor het daaropvolgende seizoen te vertrekken naar het team naar Mercedes. Precies tien jaar geleden liep Hamilton voor het eerst een dag mee bij het team van Mercedes. Tien jaar later is er een hoop veranderd.

Lewis Hamilton

In 2010 keerde het team van Mercedes terug als fabrikant in de Formule 1. Afgezien van een podiumpje hier en daar en één overwinning in 2012 leek het er niet op dat Mercedes vanaf 2014 ruim zeven jaar de dominante factor zou zijn in de Formule 1. Niki Lauda speelde een belangrijke rol in de komst van Hamilton naar het team uit Brackley. Nu precies tien jaar later is Hamilton zevenvoudig wereldkampioen, waarvan hij er zes won in de zilverpijl.

Mercedes deelde op sociale media een video waarin Hamilton voor het eerst meeliep in de fabriek. Broederlijk naast Nico Rosberg en Ross Brawn sprak hij de medewerkers van het team toe. Hij deed dit toen als enkelvoudig kampioen en had toen ‘slechts’ 21 Grand Prix-overwinningen. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS