Formule 1

Technisch directeur Mercedes jaloers op Ferrari: “Zeer indrukwekkend in hun ontwikkeling”

Uitgegeven door Bart • 9 augustus 2018 18:02 • Print artikel

Ferrari heeft de zaken in 2018 steeds beter voor elkaar. De Italiaanse renstal is Mercedes voorbij gestreefd op basis van de motor en het chassis. Dat leidt tot jaloerse blikken bij de concurrent die nog wel aan de leiding gaat met Lewis Hamilton en in de stand bij de constructeurs. Technisch directeur van Mercedes James Allison, die een ruim verleden heeft bij de Scuderia, vindt de prestatie van Ferrari indrukwekkend. “De laatste races had Ferrari meer pk’s dan wij”, zegt Allison tegen Crash.net. “Hun ontwikkeling gedurende het seizoen is zeer indrukwekkend.”

Lewis Hamilton


Toch verwacht Allison dat Mercedes de strijd met Ferrari gaat winnen. “Op de meeste circuits zijn we in de bochten beter dan Ferrari. Soms zijn zij beter in de langzame bochten, maar in de snellere bochten lopen wij normaal gesproken uit. Natuurlijk gaat het hier om zeer kleine verschillen. Daarom jojoot de favorietenrol voor de wereldtitel steeds van de een naar de ander.”

Allison gaat nog iets meer in op de kleine verschillen tussen de top teams. “We doen iets betere pitstops en zij hebben een iets betere start van de race. Al hebben we onze starts de laatste races verbeterd door het goede werk in de fabriek. Het is interessant waar het toe gaat leiden. Een klein foutje of een moment van genialiteit kan het verschil maken wie er wereldkampioen gaat worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS