Formule 1

Teammaat van Max Verstappen over zijn te volgen aanpak: "Ik ben een competitieve rijder en, wat ik zeker wil is.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 maart 2019 21:02 • Print artikel

Pierre Gasly maakte in AustraliŽ zijn debuut voor de hoofdmacht van Red Bull Racing. De Fransman is de teamgenoot van Max Verstappen en Pierre vertelt in Mobil 1 The Grid meer over zijn aanpak en zijn opleiding in junior-categorieŽn.

Pierre Gasly Red Bull

"Het is niet dat je alle dingen volgt die je in de lagere series hebt geleerd. Je reset de manier waarop je rijdt niet en ook niet de manier waarop je werkt. Ik denk dat het belangrijk is om een vergelijkbare aanpak te volgen, want als je naar de F1 gaat, betekent dit dat wat je eerder hebt gedaan, goed is verlopen. Het is gewoon het volgen van je ontwikkeling als coureur, het ontwikkelen van de ervaring die je krijgt met de auto en het proberen om je feedback te ontwikkelen, om preciezer te zijn en een leider binnen het team te zijn, de juiste aanwijzingen te geven en te proberen het beste potentieel van de auto te benutten.Ē

ďDat geeft je ervaring en zo ontwikkel je jezelf als coureur om completer en consistenter te zijn, gedurende het seizoen. Het is super opwindend voor een coureur. Ik ben een competitieve rijder en, wat ik zeker wil, is vechten voor de topposities en dit team zal me een stap dichter bij mijn doel brengen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS