Formule 1

Teammaat van Max Verstappen: "Natuurlijk is het erg duur om je kind naar Europa te sturen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2020 20:11 • Print artikel

Alexander Albon gaat zijn tweede jaar in de Formule 1. De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull merkt dat er in zijn thuisland Thailand ook veel meer aandacht komt voor de sport. De F1-piloot hoopt dat met zijn komst naar de hoogste klasse van de autosport, er meerdere Aziatische coureurs gaan volgen.

Alexander Albon Red Bull f1

Karting in Europa heeft een super hoog niveau. “Ik denk dat het goed is om behoorlijk vroeg te starten met karten, omdat dit het meeste in Europa gebeurt”, legde Red Bull-coureur Alexander Albon aan Crash.net uit. “Natuurlijk is het erg duur om je kind naar Europa te sturen om daar te racen, maar dat is wel waar de competitie is. Iets wat altijd een feit blijft is dat het behoorlijk lastig is om coureurs ergens anders dan uit Europa vandaan te krijgen. Je ziet zelfs dat er geen Amerikaanse coureur is. Wat dat betreft is het erg lastig om wat meer interesse en competitie te krijgen.”

“Het is zoals het is, het gaat wel een betere kant op en zelfs in Thailand zien we wat jonge kinderen, die veelbelovend lijken, doorbreken. Hopelijk gaan we meer Aziaten in de F1 zien. Ik verblijf gedurende het jaar veel in Thailand en elke keer als ik er ben wordt de interesse groter en groter. Het is echt gaaf om dit te zien! Ik wil er zijn om meer mensen uit Thailand te betrekken bij de F1.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS