Formule 1

Teamleden McLaren zijn thuis na quarantaine in Australië: "Ondanks dat we allemaal racers zijn en maar wat graag.."

Uitgegeven door Bart • 26 maart 2020 10:29 • Print artikel

McLaren heeft bekendgemaakt dat de 14 teamleden die in Australië in quarantaine moesten allemaal weer thuis zijn. De positieve test van één teamlid op het coronavirus was de aanleiding tot de afgelasting van de Grand Prix van Australië. Dat gebeurde pas op het laatste moment, zo'n twee uur voor de start van de eerste vrije training. Onder meer teambaas Andreas Seidl en Andrea Stella bleven in Melbourne om het team te ondersteunen.

Zak Brown


"Het stemt mij zeer positief te kunnen melden dat alle teamleden na hun zelfisolatie in Melbourne weer thuis zijn", aldus directeur Zak Brown in het persbericht. "Ook het management dat bij hen is gebleven, is veilig thuis."

Brown staat nog volledig achter de beslissing om het team terug te trekken. "Ondanks dat we allemaal racers zijn en maar wat graag het circuit op gaan, was dit een makkelijke beslissing. De gezondheid van het team heeft altijd de hoogste prioriteit. We hebben de plicht om goed voor onze mensen te zorgen. Daarom hebben we ons direct teruggetrokken nadat één van onze teamleden positief getest had."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS