Formule 1

Teambaas steekt teleurstelling in Daniel Ricciardo niet onder stoelen en banken: "Niet wat we van hem verwacht hadden"

Uitgegeven door Bart • 19 maart 2019 18:17 • Print artikel

Na de overstap van Red Bull naar Renault werd het openingsweekend van de Formule 1 niet wat Daniel Ricciardo er van verwacht had. In de kwalificatie voor zijn thuisrace in Australië eindigde The Honey Badger op een teleurstellende twaalfde plaats achter teamgenoot Nico Hulkenberg. En tijdens de race ging het van kwaad naar erger voor Ricciardo. Bij de start reed hij zijn voorvleugel kapot en later gaf hij er helemaal de brui aan.

Daniel Ricciardo


Teambaas Cyril Abiteboul steekt zijn teleurstelling over de prestaties van zijn coureur niet onder stoelen of banken. "Om eerlijk te zijn, presteerde Daniel niet wat we van hem verwacht hadden", zegt de Fransman tegen Autosport.com. "Dat verwacht je niet van een coureur die races gewonnen heeft. Het was vooral een slecht weekend, apart van een aantal goede runs in de vrije training. Maar tijdens vrije trainingen staat er niks op het spel."

"We moeten beter gaan presteren", zegt Abiteboul. "Zoals altijd is ook dit een leermoment. Als je van coureur wisselt, moet je altijd een paar stappen terug doen voordat je stappen vooruit kunt zetten. Dat is wat er momenteel met ons aan de hand is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS