Formule 1

Teambaas Frederic Vasseur meer dan tevreden over Guanyu Zhou: "Het zal alleen maar beter gaan"

Uitgegeven door Bart • 26 juni 2022 09:12 • Print artikel

Guanyu Zhou kan terugkijken op een sterk weekend in Canada. De Chinese rookie haalde zijn eerste Q3 en finishte de race na een straf voor Fernando Alonso op de achtste plaats. Zijn teambaas bij Alfa Romeo Frederic Vasseur is zeer te spreken over Zhou die een moeizaam begin van zijn F1-carričre kende.

Guanyu Zhou Valtteri Bottas


"Het was een erg goed weekend en een goede race, dus ik ben meer dan tevreden voor het team en zeker ook voor Zhou", aldus Vasseur in een reactie aan F1 Nation, nadat beide coureurs in de punten waren geëindigd. "We hebben goede punten gescoord en dit is een stap omhoog. Ik verwacht dat het vanaf hier alleen nog maar beter zal gaan."

"Vanaf het begin van het seizoen is hij stap voor stap beter geworden. We hebben als eerste doel gesteld om regelmatig in Q2 van de kwalificatie te komen. Dat lukte hem meteen bij de eerste race al. Zhou presteert sterk in de races en heeft al goede punten gescoord. Hij heeft wat problemen met de betrouwbaarheid gehad, maar hij blijft altijd positief, denkt altijd aan het teambelang en richt zich op zijn eigen taken. Dat is een geweldige prestatie van hem."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS