Formule 1

Teambaas Christian Horner: "De vierde plaats en een uitvalbeurt is redelijk teleurstellend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2019 06:03 • Print artikel

De Grand Prix van Japan kwam voor Max Verstappen heel teleurstellend al in de beginfase tot een einde toen Charles Leclerc zijn Ferrari in de flank van de RB15 van de Nederlander boorde. Het team van Aston Martin Red Bull Racing zag Alex Albon nog wel vierde worden, maar dat was een pleister op de wonde.

F1 Max Verstappen

“Na een goede start was Max helaas betrokken in een contact met Charles Leclerc bij bocht twee. Dit zorgde ervoor dat Max de race niet finishte. Het zag er uit dat Max genoeg ruimte gaf aan Leclerc", zei teambaas Christian Horner. Hij zag wel Alex Albon de vierde plek pakken op Suzuka. "Alex had een minder goede start, en viel terug tot achter de McLarens, maar hij vocht zich goed terug en liet de tweestop-strategie slagen. Hij passeerde Lando Norris in een ferme maar faire actie in ronde vier en liep daarna met rasse schreden in op Carlos Sainz. Het vervolg van de race was voor hem best eenzaam, maar Alex reed foutloos om zijn auto als vierde over de meet te brengen, zijn beste resultaat in de Formule 1 tot op heden.”

“Om Suzuka te verlaten met de vierde plaats en een uitvalbeurt is redelijk teleurstellend bij Honda’s thuisrace, waar we een fantastische support van de enthousiaste fans hadden. Onze felicitaties aan Mercedes voor het winnen van hun zesde constructeurskampioenschap.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS