Formule 1

Teambaas Aston Martin jubelt na podium Azerbeidzjan: "Sebastian reed buitengewoon geweldig"

Uitgegeven door Johann Petermann • 9 juni 2021 06:48 • Print artikel

Het allereerste podium in de geschiedenis van Aston Martin Racing is een feit. De Britse renstal gooide hoge ogen voorafgaand aan het seizoen maar het wilde tot nu toe nog niet vlotten. Het voormalige Racing Point Team had vorig jaar met Sergio Perez in de gelederen nog een knappe overwinning behaalt. Perez is vertrokken naar Red Bull Racing als teamgenoot van Max Verstappen. De Mexicaan werd gelijk gemist. De snelheid van de Aston Martin viel dit jaar echter tegen en voor Lance Stroll en Sebastian Vettel stond een zware klus te wachten om de punten bij elkaar te sprokkelen. Maar het tij begint te keren en het podium van Sebastian Vettel was een mooie beloning.

Vettel

Teambaas Otmar Szafnauer is dan ook ontzettend blij met het resultaat zondag en laat via de kanalen van Aston Martin weten wat hij van de race vond: "Lance had helaas buiten zijn schuld om een DNF. Dit was jammer omdat hij op een mooie plek reed na de eerste paar ronden. Onze overcut strategie pakte goed uit en hij reed al snel in de punten toen het helaas voor hem plotseling eindigde in ronde 31. We zullen samen met Pirelli onderzoeken wat de oorzaak van het ongeval was," laat de Hongaar weten.

De teambaas was in zijn nopjes na het podium van Vettel: "Sebastian reed buitengewoon geweldig, maakte gelijk twee plekken goed in de openingsronde en stond halverwege de race al op P7. Door het uitvallen van Lance schoof hij een plekje op en vervolgens passeerde hij Charles en Pierre met een paar geweldige inhaalacties. Door het uitvallen van Max en het voorbijschieten in bocht 1 van Lewis na de staande start, werd dat een P2. Een schitterend resultaat voor iedereen in ons team en het allereerste podium in de geschiedenis van Aston Martin Formula One. Zowel Lance als Sebastian hebben laten zien dat we de snelheid hebben om vooraan het middenveld mee te strijden en dat is waar we dan ook naar zullen streven de rest van het seizoen," laat Szafnauer weten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS