Formule 1

Te laat....! Fernando Alonso heeft spijt van denigrerende opmerking over Honda-motor

Uitgegeven door Bart • 10 februari 2020 11:00 • Print artikel

Fernando Alonso had voor dit jaar zijn zinnen gezet op de overwinning in Indy500. De Spanjaard zou uit gaan komen voor de Honda aangedreven auto van Andretti Autosport, maar naar verluidt hebben de Japanners daar een stokje voor gestoken. Veel oud zeer komt naar boven uit de samenwerking tussen 2015 en 2017 toen Alonso een zware tijd meemaakte bij McLaren in de Formule 1. In het eerste jaar omschreef de tweevoudig wereldkampioen de Honda-motor zelfs als 'GP2-motor' en die uitspraak achtervolgt hem nu dus nog steeds. Alonso geeft in een reactie aan spijt te hebben van die uitspraak.

Fernando Alonso Formula One Honda


De uitspraak van Alonso kwam bij de voor Honda belangrijkste Grand Prix van het jaar, namelijk de thuisrace in Suzuka. "Dit voelt als een GP2-motor, dit is echt beschamend", zei de Spanjaard destijds en daar heeft hij nu spijt van. "Het was pure frustratie en ik had dat niet moeten zeggen", zegt Alonso in een gesprek met F1 Racing. "Maar ik zei het niet voor een tv-camera of tijdens een persconferentie. Het was een privégesprek met mijn engineer en dat werd uitgezonden. Die uitspraak was niet bedoeld om uitgezonden te worden. Het had niet naar buiten mogen komen, maar de motor was wel erg slecht."

Alonso denkt dat iedere andere coureur net als hem gereageerd zou hebben. "Het eerste jaar hebben we tijdens de vier dagen testen in Jerez zeven ronden weten te voltooien. Nu wint Honda races en krijg ik berichten als 'die GP2-motor wint wel races, dit zal wel een slechte dag voor jou zijn'. Maar eigenlijk ben ik blij voor ze. De motor die ik had, was niet bepaald dezelfde als de winnende motor in Brazilië."

"Ik zeg altijd de dingen die ik denk, omdat dat de enige waarheid is", vervolgt Alonso. "In 2015 vocht ik om uit Q1 te komen en had ik 575 plaatsen gridstraf. Soms zijn mijn uitspraken fout, maar ik zeg geen dingen die andere niet zouden zeggen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS