Formule 1

TÚ voorzichtige start kostte Lando Norris de kop: ""Ik ben een beetje ge´rriteerd omdat ik denk dat...'

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2019 07:24 • Print artikel

Lando Norris voelde zich na de Formule 1-race van AustraliŰ niet al te blij. In zijn eerste race met de McLaren MCL34 had er voor zijn gevoel meer in gezeten. De auto is goed genoeg voor een top 10 positie maar hij kwam in zijn debuutrace niet verder dan de twaalfde positie.

Formule 1 2019 Lando Norris


Lando Norris had gehoopt dat hij in de punten kon finishen. Het Britse talent probeerde voorzichtig te zijn tijdens de start van de race om niet in de problemen te komen, maar daardoor verloor hij een aantal plaatsen.

Na de eerste pitstop kwam Norris dicht achter Antonio Giovinazzi te zitten maar het duurde acht rondes voor dat hij er voorbij kon komen. De concurrentie was te ver weg toen hij hem eenmaal kon passeren. "Ik ben een beetje ge´rriteerd omdat ik denk dat er veel meer in zat", zei Norris na de race. "De auto heeft de snelheid om in de top 10 te komen. Dus voor mijn gevoel heb ik iedereen teleurgesteld. Maar ik ga er zeker voor zorgen dat dat niet weer voor komt."

"Ik ben trots op het team, en de auto. Het was geen perfecte dag maar ik ben tevreden over hoe het ging. Ik maakte een paar foutjes daardoor kon ik niet in de top 10 komen. Het is een fijn gevoel dat ik mijn eerste race achter de rug heb. Maar ik ben blij".

Zijn teamgenoot Carlos Sainz kon het niet goed maken voor het team van McLaren. Hij viel uit toen zijn MGU-K het begaf na negen rondjes. /Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS