Formule 1

Sznafnauer vreest dat F1 aantrekkingskracht gaat verliezen: "Langzamer dan F2"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 september 2019 18:31 • Print artikel

SINGAPORE - Terwijl Sebastian Vettel en Lewis Hamilton het idee van de reversed grid neersabelden, uitte de baas van Racing Point, Otmar Szafnauer, zijn angst dat de voorgestelde herziening van de reglementen voor 2021 F1-auto's langzamer zullen maken dan Formule 2-auto's.

Otmar Szafnauer


Terwijl de F1 inzet op het verminderen van de hoeveelheid turbulente luchtstroom die de auto's produceren om ze in staat te stellen elkaar beter te volgen, vreest Szafnauer dat dit ernstige gevolgen zal hebben voor de snelheid, en het daardoor de aantrekkingskracht van de sport zal schaden.

"Mijn grootste zorg is dat de auto's zwaarder zullen worden. De downforce zal een stuk minder worden", aldus Szafnauer tegen Motorsportweek. "Dus we gaan vijf, zes of zeven seconden per ronde langzamer zijn, afhankelijk van het circuit. We gaan 175 miljoen dollar uitgeven als je tot het uiterste gaat", ging hij verder, verwijzend naar de budgetplafond, waarvan zijn team een belangrijke voorstander is. "Dus je hebt straks bijna 200 miljoen dollar uitgegeven om een formule-auto te runnen die nauwelijks sneller is dan een Formule 2-auto."

"Ik ben altijd Formule 1-fan geweest en één ding dat ik erg leuk vond aan de Formule 1 voordat ik hier begon te werken, is dat het de snelste auto's ter wereld zijn. Dat was één van de onderscheidende factoren. Als we dat niet meer zijn, dan verliest de sport zijn aantrekkingskracht."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS