Formule 1

Strategie Alfa Romeo F1 pakte verkeerd uit: Frédéric Vasseur geeft tekst en uitleg over wat er fout ging

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 juni 2021 14:45 • Print artikel

Vol goede moed ging het Alfa Romeo Racing Team naar Frankrijk. De twee races daarvoor, weliswaar op een stratencircuit, pakte het team de eerste WK-punten in de Formule 1. Het team ging voor niets minder dan opnieuw punten scoren de baan op. Tijdens de GP-race op Paul Ricard pakte het iets anders uit.

F1 Alfa Romeo Racing Team

Frédéric Vasseur legt uit wat er mis ging op het circuit van Paul Ricard: "Na twee goede races in de punten en een veelbelovende kwalificatie, was het een vrij moeilijke zondagmiddag voor het team. In het begin hebben we wat vooruitgang geboekt, maar helaas heeft onze keuze voor een omgekeerde strategie niet zijn vruchten afgeworpen. We begonnen op de harde banden maar kwamen vast te zitten in veel verkeer en dat kostte ons behoorlijk wat tijd."

"In het tweede deel van de race waren we niet in staat om het potentieel van de medium banden te maximaliseren, omdat we te maken hadden met alle blauwe vlaggen, dus we konden het niet echt goedmaken. We zullen hier natuurlijk van leren en sterker terugkomen voor de double-header in Oostenrijk", zei Alfa Romeo Racing teambaas Frédéric Vasseur na afloop van de wedstrijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS