Formule 1

Stoffel Vandoorne over groot verschil met Alonso. “Auto was onbestuurbaar”

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2018 20:06 • Print artikel

Stoffel Vandoorne verloor voor de tiende keer dit seizoen de kwalificatiestrijd met zijn teamgenoot Fernando Alonso. De Belgische McLaren-coureur was niet te spreken over zijn auto tijdens de derde vrije training en de kwalificatie. Het verschil tussen beide coureurs in Q1 was liefst negen tienden van een seconde, Alonso start als dertiende, Vandoorne van P17. “Het was heel moeilijk. De auto was onbestuurbaar vandaag en we weten nog niet waardoor dat komt.”

Stoffel Vandoorne


“Het gevoel was erg slecht”, vervolgt Vandoorne. “We konden het niet verhelpen, dus dat was erg frustrerend. We hadden totaal geen snelheid.” Teamgenoot Alonso was juist enorm te spreken over zijn kwalificatie en noemde het zijn beste kwalificatie van het jaar. “Het maakt me niet uit hoe groot het verschil is, omdat we problemen met de auto hadden. Dus ik kijk daar zeker niet naar.”

Op vrijdag was Alonso ook al een stuk sneller, maar dat kwam volgens Vandoorne door de afstelling. “Vrijdag was er duidelijke verklaring voor het verschil. Zaterdagochtend hebben we beide auto’s gelijk gezet, maar iets voelde fundamenteel verkeerd. De auto was onbestuurbaar. Hopelijk hebben we het probleem voor de race gevonden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS