Formule 1

Stoffel Vandoorne over de verschillen tussen hem en Fernando Alonso: "Niet zo ver van elkaar af als het soms lijkt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2018 08:17 • Print artikel

Stoffel Vandoorne wil in 2019 graag bij McLaren blijven. Volgens de Formule 1-coureur zit er ‘weinig marge’ tussen zijn persoontje en Fernando Alonso. Ondanks dat de Spanjaard de betere coureur in de kwalificatie was met 5 uit 5 en in de tussenstand op 32 punten staat en Vandoorne hier tegenover met slechts 8 punten. Volgens de Belg is het gat niet zo groot als het op papier lijkt.

Formule 1 2018 Stoffel Vandoorne


“Ik geloof niet dat er veel marge is tussen Fernando en mijzelf”, aldus Vandoorne tegen El Pais. “Het verschil tussen Alonso en mijzelf is extreem klein en wanneer je vecht met één van de beste coureurs ter wereld, is zelfs een goede dag geen garantie dat je voor hem finisht. Fernando is één van de meest complete coureurs op de grid als het aankomt om alles uit de auto te persen die hij rijdt. We zitten niet zo ver van elkaar af als het soms lijkt.” Ondanks dat de resultaten niet zijn wat de Belg en McLaren zichzelf wensen, hoopt hij dat hij volgend jaar bij het team uit Woking mag blijven. Vandoorne zegt dan ook niet naar andere opties dan McLaren te kijken.

“Ik heb een erg goede relatie met het bedrijf, ik bezit een belangrijke positie en ik denk dat het team een erg hoog potentieel voor de toekomst heeft”, zei de Belgische coureur. “Ondanks dat we de verwachtingen niet behaald hebben, is er een groep aan mensen aanwezig die erg goed in staat is om een snelle auto te ontwerpen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS