Formule 1

Stoffel Vandoorne ontwijkt vergelijking met Max Verstappen: "Dat is wel het laatste..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 februari 2017 19:30 • Print artikel

Stoffel Vandoorne voelt zich minder onder druk staan dan Fernando Alonso, om zijn ambities in de komende jaren met McLaren te realiseren. De Belgische Formule 1-coureur is al 24, maar wordt hoog aangeslagen en zegt dat hij het geduld heeft om te bouwen naar raceoverwinningen en het behalen van de titel met het team uit Woking.

Stoffel Vandoorne

“Je hebt gelijk dat ik nog tijd heb, dus kan ik het me veroorloven om een toekomst op te bouwen en dat is wat ik wil doen met dit team”, vertelde Vandoorne tegen het Laatste Nieuws. “Maar dat verandert niet het feit dat hoe sneller ik kan winnen, hoe beter.” Dat Max Verstappen een komeet-achtige carrière heeft doorgemaakt, zet ook geen druk op hem om een soortgelijke indruk achter te laten.

McLaren MCL32_angle

“Dat is wel het laatste van mijn zorgen”, legt Vandoorne uit. “Het opbouwen voor de toekomst is belangrijker dan om mijzelf te vergelijken met andere coureurs.” De coureur is dan ook blij met het team, dat zijn kleuren voor dit jaar naar oranje-zwart heeft gewijzigd. “Met de getallen van de motor die zichtbaar zijn in de simulator en op de werkbank, heb ik de indruk dat onze motor ver gevorderd is, meer ontwikkeld. Met de verandering van de regels, hebben we in ieder geval een grote kans gehad om het gat van de afgelopen jaren te dichten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS