Formule 1

Stoffel Vandoorne: "Ik heb getoond wat ik in huis heb, ik wil terugkomen voor de overwinning!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juni 2019 10:01

Stoffel Vandoorne stond tijdens zijn eerste 24 Uur van Le Mans direct op het podium. De Belg, in dienst van SMP Racing, reed samen met Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov naar een mooie derde plaats in de LMP1.

SMP Racing BR1 Le Mans 2019

Fantastische ervaring
“Het was mijn eerste ervaring en het was fantastisch”, reageerde Vandoorne tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Ik wil Boris (Rotenberg, red.) bedanken voor deze kans, om eindelijk deel te nemen aan deze fantastische race. We wisten dat het close ging worden met de andere auto en vooral met de Rebellion. En dat werd het ook! Ik denk dat Rebellion op sommige momenten zelfs wat sneller was dan wij, maar we waren in staat om het verschil te maken toen vereist was en we spanden ons in om uit de problemen te blijven. Dat bleven we dan ook”.

Snelste SMP coureur
Op het Circuit de la Sarthe toonde de Belg ook aan de snelste van de zes SMP-coureurs te zijn. Hij zat ook het meeste achter stuur van de auto, met een effectieve rijtijd van negen uur en dertig minuten!

Vechten voor overwinning
“Ik denk dat ik getoond heb wat ik in huis heb en wat ik kan betekenen voor dit team”, aldus de voormalig F1-coureur van McLaren. “Ik denk dat iedereen kan zien waartoe ik in staat ben. Ik ben blij met mijn eerste ervaring in Le Mans. Ik wil graag terugkomen en nog een kans te hebben om te vechten voor de overwinning!”

Stoffel Vandoorne SMP Racing Spa

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS