Formule 1

Stoffel Vandoorne hoopt deze keer op langere race in Brazilië: "Zowel voor mijzelf als Fernando"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 november 2018 16:29 • Print artikel

Stoffel Vandoorne hoopt dit jaar tijdens de Grand Prix van Brazilië langer in de race te blijven. Vorig jaar moest de Belg na de eerste ronde opgeven, nadat hij in de ‘Senna S’ gesandwicht werd door Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen.

Stoffel Vandoorne

Vandoorne liet weten dat hij in de tijd dat hij wel aanwezig kon zijn op de baan, erg had genoten: “Ik denk dat het een erg coole baan is en ik kan begrijpen dat mensen het een van de leukste banen in de wereld vinden. Het is snel en vloeiend en je kan de bochten echt aanvallen.”

De Belg hoopt wel dat hij meer fortuin kent tijdens deze editie: “Ik hoop dat de race deze keer langer duurt dan vorig jaar, zowel voor mezelf als voor Fernando (Alonso, red.). Vorig jaar was de race voor mij al in de eerste ronde afgelopen.”

Ook blikt de Belg terug op de race in Mexico, waar hij eindelijk weer punten binnenhaalde: “De punten daar waren een enorme boost voor mij en het team. Ik en Alonso zullen die reeks willen voortzetten in Brazilië. We werken hard voor een goed resultaat.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS