Formule 1

Stoffel Vandoorne heeft druk raceformat: "Hier scoorde ik mijn eerste podium"

Uitgegeven door Bart • 8 april 2021 14:45 • Print artikel

De Formule E gaat komend weekend verder met Race 3 en 4 in Rome. Waar Nyck de Vries de openingsrace in Diriyah won, moest teamgenoot Stoffel Vandoorne genoegen nemen met P8. Voor race 2 misten beide Mercedes-coureurs de kwalificatie, waardoor ze achteraan moeten starten. Zes weken later is het tijd voor de races in Rome en de Belg kijkt er al een tijdje naar uit.

Stoffel Vandoorne


"Ik kijk er echt naar uit om terug naar Rome te gaan, vooral omdat het lang geleden is dat we op een echt stratencircuit hebben gereden", zo geeft Vandoorne aan in zijn voorbeschouwing op komend weekend. "Natuurlijk hebben we Berlijn en Diriyah gehad, maar dat zijn totaal andere tracks als het stratencircuit van Rome. Dan is het wel gaaf of weer op zo'n baan te rijden."

"Natuurlijk heb ik goede herinneringen aan Rome. Hier scoorde ik mijn eerste podium in de Formule E en het is één van mijn favoriete tracks. De layout is anders dan in seizoen 5, maar het is nog steeds een uitdagende baan. Het ziet ernaar uit dat het een bumpy ride wordt, maar dat hoort bij de Formule E. Daar moet je mee om kunnen gaan."

"Datzelfde geldt voor het raceformat. We hebben drukke dagen met alle trainingen, de kwalificatie en de race op één dag. En dat zowel op zaterdag als zondag. Het wordt weer een druk weekend, maar het is fijn om na zes weken weer in de auto te stappen en weer te kunnen racen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS