Formule 1

Stoffel Vandoorne gaat laatste Formule 1-wedstrijd in: "Race in het teken van sentimenten, maar..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 22 november 2018 05:08

Stoffel Vandoorne gaat in Abu Dhabi afscheid nemen van de Formule 1. De Belg reed de afgelopen twee jaar voor McLaren, maar die tijd stond vooral in het teken van teleurstelling en een plekje in de achterhoede. Vandoorne denkt dan ook dat nu het juiste moment is om ergens anders aan de slag te gaan.


Vandoorne gaat vanaf de komende winter in de Formule E rijden voor het team van HWA. De Belg gaf eerder aan dat de race in Abu Dhabi er één wordt met wisselende gevoelens: “Ook al rijdt is pas twee jaar in de Formule 1, ik ben al vijf jaar betrokken bij het team en ik heb veel vrienden gemaakt in deze tijd. Ik heb een goede relatie opgebouwd met McLaren en het team heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. De race zal in het teken staan van sentimenten, maar tegelijkertijd denk ik dat dit het goede moment is om weg te gaan.”

“Ik wil Abu Dhabi verlaten met een goed resultaat. We gaan er alles aan doen om een gewenst resultaat te behalen. Ik heb altijd goede herinneringen overgehouden aan Abu Dhabi vanuit mijn jongere jaren. Er hangt hier een coole atmosfeer, je begint in het licht en eindigt in het donker.”

Vandoorne kijkt wel al vooruit naar zijn nieuwe avontuur: “Die begint over een paar weken al. Toch wil ik ook nog genieten van mijn laatste race in de Formule 1. Ik hoop dat ik het team nog één keer kan laten juichen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS