Formule 1

Stel je eens voor: Renault één team met Red Bull, toch is het er niet van gekomen…

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2019 19:13 • Print artikel

De vele aanvaringen tussen Renault en Red Bull liggen nog vers in het geheugen. Het was een huwelijk dat eindigde in een vechtscheiding. Maar toch waren er ooit serieuze plannen van Renault om één team te vormen met Red Bull. Renault-teambaas Cyril Abiteboul omschrijft het plan dat uiteindelijk niet doorging zelfs als een gemiste kans voor Red Bull.

Renault F1 Red Bull


Motorleverancier vier keer wereldkampioen
Wat er ook gedacht wordt over hun samenwerking, één ding staat buiten kijf: Renault was de leverancier van de motor waarmee Red Bull vier keer wereldkampioen werd! Er was dus best sprake van een uitstekende relatie tussen de twee partijen, aan het einde van het tijdperk van de V8-motor. Met de komst in de Formule 1 begin 2015 van de nieuwe V6-motor, was er volgens Cyril Abiteboul bij Renault het plan om al hun geld te investeren in de ontwikkeling van hun motor.

Gemiste kans?
Renault wilde een Red Bull-Renault-team creëren, maar volgens Abiteboul in een interview met Motorsport.com hield Red Bull een dergelijk plan tegen: "Ze wilden al hun geld in hun eigen chassis steken." Volgens Abiteboul een gemiste kans van Red Bull, maar ondanks dat Red Bull de afgelopen jaren met Max Verstappen nog geen wereldkampioenschap heeft veroverd na 2014, kan je je oprecht afvragen of Red Bull het nu niet beter gedaan heeft. Het verhaal om één team te vormen is in ieder geval het zoveelste hoofdstuk in het spannende Renault-Red Bull-feuilleton...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS