Formule 1

STATEMENT Red Bull: per direct promotie Alexander Albon als teamgenoot naast Max Verstappen: "Unieke positie"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 augustus 2019 11:19 • Print artikel

De kogel is door de kerk bij het team van Aston Martin Red Bull Racing. Max Verstappen heeft vanaf de Grand Prix van BelgiŽ een andere teamgenoot. Alexander Albon maakt promotie naar Aston Martin Red Bull Racing en wordt daar teamgenoot van Verstappen, terwijl Pierre Gasly terugkeert naar zusterteam Scuderia Toro Rosso, zo heeft Red Bull vandaag bekend gemaakt.

Alexander Albon Red Bull

Red Bull laat het volgende weten in een statement: "Red Bull is in de unieke positie om haar vier coureurs te laten rouleren tussen de twee teams van Aston Martin Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. Het team gebruikt de resterende negen races om Albon te evalueren om zo een weloverwogen besluit te maken wie er naast Max zal rijden in 2020."

Formule 1 2019 Red Bull Racing

"Iedereen bij Aston Martin Red Bull Racing kijkt er naar uit om Alex te verwelkomen bij het team en zal hem de support geven in de volgende fase van zijn F1-loopbaan."

In mei 2016 gebeurde een soortgelijke rijderswissel bij Red Bull. Daniil Kvyat was de teamgenoot van Daniel Ricciardo bij Red Bull, terwijl Max Verstappen bij het zusterteam Toro Rosso naast Carlos Sainz reed. De Rus presteerde beneden verwachting waardoor de op dat moment 18-jarige Limburger promoveerde naar Red Bull Racing. Het bleek een gouden greep, een week later op 15 mei won Verstappen als eerste Nederlander en jongste Formule 1-coureur ooit de Grand Prix van Spanje.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS