Formule 1

STATEMENT familie Lauda: "Niki Lauda, uniek, geliefd en onvergetelijk"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 21 mei 2019 09:29 • Print artikel

Maandag is de racelegende Niki Lauda overleden in een privé-kliniek in Zwitserland. De Oostenrijker lag daar nadat hij 2018 een longtransplantatie onderging. Recentelijk waren er al berichten over complicaties. Lauda onderging dialysebehandelingen vanwege nierproblemen ten gevolge van de transplantatie. Deze strijd overwon hij helaas niet. Hij overleed op 70-jarige leeftijd.

Formule 1 2019 Niki Lauda


Dinsdag liet de familie van Lauda in een verklaring weten zeer bedroefd te zijn met het heengaan van hun onvergetelijke geliefde. "Met diepe droefheid maken wij bekend dat maandag onze geliefde Niki vreedzaam is overleden in bijzijn van zijn familie. Zijn unieke prestaties als atleet en ondernemer zijn en waren onvergetelijk net als zijn onvermoeibare hang naar actie, oprechtheid en moed. Hij was een voorbeeld en maatstaf voor ons allemaal. Een liefdevol en zorgzame man, vader en grootvader zal gemist worden."

Lauda won driemaal het Formule 1 wereldkampioenschap voor coureurs. In 1975 en 1977 voor Ferrari en in 1984 bij het team van McLaren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS