Formule 1

Start F1 nog wat later? Ook doorgaan GP van Azerbeidzjan onzeker

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2020 07:18 • Print artikel

De start van het F1-seizoen 2020 zou zo maar nog wat later kunnen zijn. Nadat de eerste zeven races van het seizoen al zijn afgelast of uitgesteld, staat nu ook de Grand Prix van Azerbeidzjan op losse schroeven. Die aankondiging wordt vandaag verwacht, zo meldt Autosport.com. De race door de straten van Bakoe staat voor 7 juni op de kalender, maar door alle onzekerheid rondom het coronavirus is het maar de vraag of de race dan doorgang kan vinden.

Grand Prix van Azerbeidzjan


"We snappen dat iedereen wil weten waar de F1 gaan beginnen, maar we kunnen op dit moment geen specifiek antwoord geven omdat de situatie zo snel verandert", aldus F1-directeur Chase Carey. "Natuurlijk hebben we het plan om zo snel mogelijk te beginnen. Daarvoor zijn we dagelijks in gesprek met deskundigen en organisatoren om te kijken hoe alles zich in de komende maanden gaat ontwikkelen."

Een week na de race in Bakoe staat de Canadese Grand Prix op het programma. Dat zou op 14 juni moeten gaan plaatsvinden, maar in de huidige tijden is er weinig zinnigs over te melden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS