Formule 1

Stars and stripes voor Max Verstappen? : "Vergeleken met vorig jaar zijn we dit keer stukken beter"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 november 2019 08:59 • Print artikel

Max Verstappen prijkte na de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Op het Circuit of the Americas noteerde de Red Bull-coureur zijn snelste tijd van 1:32.096 en zat daarmee maar 0,067 seconde achter polesitter Valtteri Bottas. “Om op deze baan zo competitief te zijn, is een goed resultaat voor ons. Het is tot nu toe een goed weekend. We zaten er uiteindelijk dicht bij en natuurlijk wil je liever die 67 duizendsten in jouw voordeel hebben, maar het is zo", zei Max Verstappen.

F1 USA stars and stripes Max Verstappen F1 Grand Prix van de Verenigde Staten Circuit of the Americas Red Bull

"De baan veranderde een beetje in Q3 en dat was niet in mijn voordeel op de een of andere manier. De achterkant brak iets teveel uit. In de eerste sector waar ik het verschil moest maken, lukte dat niet echt. Dat is natuurlijk jammer, maar in de afgelopen twee Grands Prix, verliep de kwalificatie wel heel goed voor ons. Dit laat zien dat de auto goed werkt."

“Normaal gesproken zijn we best goed in de race. Vergeleken met vorig jaar zijn we dit keer stukken beter in de kwalificatie. Dit is hoopvol voor zondag, dus laten we zien wat er gaat gebeuren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS