Formule 1

Staat Max Verstappen anders in het gevecht dan vorig jaar? "Hij ziet Leclerc als een gelijke"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juni 2022 17:13

Max Verstappen en Lewis Hamilton vochten vorig jaar tot de laatste race een heftig gevecht uit om de wereldtitel Formule 1. Dat gevecht duurde tot de laatste race en regelmatig gingen ze over het randje. Karun Chandhok ziet dit jaar in het gevecht met Charles Leclerc een andere Red Bull-coureur.

Max Verstappen Charles Leclerc


"Ik geloof nog steeds dat hij tegen Leclerc eigenlijk anders racet dan hoe hij vorig jaar tegen Lewis racete", aldus Chandhok bij Sky Sports F1. "Lewis was de gevestigde orde, de koning van het kasteel en Max moest er voorbij zien te komen of hij voelde dat hij er langs moest komen. Hij wilde Lewis onttronen en zette er iets meer zijn ellebogen in. Met Leclerc is hij als gelijke opgegroeid en heb ik het gevoel dat Max dat gevoel niet heeft dat hij hem perse van zijn voetstuk moet stoten."

De Indiër denkt dat het feit dat het tweetal al zo lang tegen elkaar rijdt het verschil maakt in het gevecht dan met Hamilton. "Max ziet Leclerc als een gelijke, iemand met wie hij al racet sinds ze kinderen zijn en daarom is het minder met de ‘ellebogen naar buiten’. Het gaat dan ook netter en ze geven elkaar meer ruimte. Misschien is Max meer volwassen of telt het mee dat hij het wereldkampioenschap binnen heeft. Ik zie zeker een verandering in mentaliteit." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS