Formule 1

Staat het stoeltje van Robert Kubica op de tocht? Nicolas Latifi wordt genoemd als vervanger

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2019 05:50 • Print artikel

Het is bepaald geen rooskleurig seizoen voor het team van Williams. Het team is verreweg het langzaamste team en zoekt naar oplossing. De geruchten gaan dat het Britse team coureur Robert Kubica aan de kant willen schuiven en de Pool willen vervangen door Nicolas Latifi. Dat schrijft de Canadese krant Le Journal de Montreal. "We hebben vernomen dat het bij het Britse team tijd is voor een grote verandering. Blijkbaar staat er in het contract van Kubica een clausule dat hij tijdens het seizoen vervangen kan worden."

George Russell


Kubica vroeg zich af of hij wel hetzelfde chassis als teamgenoot George Russell had. De Pool dacht in een langzamere auto te zitten. Voor de Grand Prix van Barcelona zijn de twee coureurs van chassis gewisseld. "Het verschil tussen de auto's was een probleem met een sensor", zegt Russell tegenover Grandpx.news. "Dit weekend rij ik in Roberts chassis en Robert heeft een nieuwe."

Ondanks die wisseling was Russell nog steeds sneller dan Kubica. "Het probleem dat ik in Baku had, is er nog steeds", zegt Kubica tegen Eleven Sports.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS