Formule 1

Sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn wil van het DRS-systeem af: "Er komt nog meer aan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2019 16:28 • Print artikel

In het eerste deel van de race waren de Formule 1-coureurs in Abu Dhabi niet in staat om het DRS-systeem op de auto te gebruiken. Dit kwam door een technisch probleem. Volgens de sportief directeur van de hoogste klasse van de autosport Ross Brawn, is dit een duidelijk signaal dat de auto’s van 2021 moeten kunnen inhalen zonder de hulp van de DRS.

Formule 1 racepxress

“We zijn in het bijzonder blij met de grote hoeveelheid positieve reacties op de nieuwe regels, vooral van de fans”, zegt Brawn tegen Motorsport Week, waarna hij ingaat op het probleem met de DRS tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi. “In de race was er bijna 20 ronden geen DRS beschikbaar, vanwege een technisch probleem en dat diende er vooral voor om te benadrukken dat de auto’s van dichtbij met elkaar moeten kunnen vechten.”

De nieuwe regels hebben als doel om het racen te verbeteren en het gat tussen het middenveld en de top te verkleinen. “Als aanvulling, het prestatie-gat tussen de teams moet verkleind worden, omdat als je kijkt naar de race van zondag, wederom de topteams de volledige raceafstand aflegden en ieder ander team werd op een ronde gezet. Deze doelen worden op elk niveau bij de stakeholders van de sport gedeeld, vooral de fans. Een belangrijke stap is genomen, maar er komt nog meer aan en we gaan zeker de juiste richting op.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS