Formule 1

Sponsor van Sergey Sirotkin blokkeerde zijn Formule 1-vervolg: geen Russische roebels meer naar zwak F1-team

Uitgegeven door Peter Vader • 20 januari 2019 08:07 • Print artikel

Sergey Sirotkin verloor zijn zitje bij Williams aan Robert Kubica, na slechts één seizoen in de Formule 1. Sirotkin had een moeilijk 2018, eindigde als laatste in het coureurskampioenschap met slechts één punt na zijn P10-finish in Monza. De 23-jarige Rus kreeg de kans om ook in 2019 voor Williams te racen, maar zijn belangrijkste sponsor, SMP Racing, weigerde dit project te financieren omdat Williams een 'zwak team' bleek te zijn.

Sergey Sirotkin

Michail Aleshin van 'SMP Bank', de Russische SMP-bank, zei via de GP Blog: "De beslissing is natuurlijk genomen door het management van SMP Racing. Objectief gezien heeft Sergey een groot potentieel, maar het is duidelijk dat dat niet tot bloei kan komen als je voor een zwak team gaat."

Voor de start van het seizoen dacht niemand dat Williams zo slecht zou zijn. "Toen dat duidelijk werd, was Sergey's enige taak om zijn teamgenoot voor te blijven. Het was niet gemakkelijk voor hem, aangezien zijn teamgenoot meer ervaring had. Desalniettemin ging hij er goed mee om en bewees hij dat hij het goed zou kunnen doen met een goed team", zei Aleshin tegen Planetf1.com. Sirotkin kan nu zijn focus verleggen naar Formule E na zijn recentelijk testen voor Mahindra na de Marrakesh E-Prix.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS